Stare

EA ~VI~

Isi strange parul intr-o parte si respira adanc… priveste in oglinda fara cuvinte si fara a respire pret de cateva secunde… respira sacadat.
Desi abia trezita din somn respira atat de greu de parca ar fi alergat la un maraton sau cineva ar fi alergat-o in tot timpul asta… e obosita, mormaita, adormita nu este deloc in apele ei. Este o zi ca toate celelalte, poate mai mult soare pe cer si nori cu chef de joaca si cu un vant care ar trezi si cel mai somnors urs din grota in care hiberneaza.
Isi aprinde aragazul si o tigara si asteapta… parca il asteapta pe El dar El nu este, nu apare, nu vine. Apa da in clocot tigarea incepe sa faca scrum, trezita de astea isi toarna cafeaua in cana si din tigara ia un fum. Se lipeste de geam, priveste in gol, traieste in trecut, isi da gatul intro parte de parca ar vrea sa fie muscata… muscata de fantoma trecutului care o bantuie atat de mult si atat de des, care i-a devenit umbra si care ii tine noptile atat de treze.
Ia o gura de cafea si brusc isi aminteste, tresarind, ca undeva in camera mai sunt poze, poze cu ei doi si din primul lor Craciun petrecut impreuna cand in joaca fiecare spunea cate o poezie langa brad covingandu-l astfel pe Mos Craciun ca merita jucaria adusa. Era amuzant, haios si plin de traire acel moment… I se furnica pielea iar ochii i se umplu de lacrimi… nu stie cum sa isi explice pielea de gaina si lacrimile din ochi.
Priveste acele poze, murmura cumva poezia rostita in fata bradului si rade, rade amar si in gol dar parca nu este acel ras care acum il vede doar in fotografii.
Din cutia unde erau pozele gaseste si primele lor ornamente de brad pictate de ei, si globul de Craciun cu fotgrafia lor atasata in interiorul acestuia.
E tacuta, lasa fotografiile si cutia pe pat si se indreapta din nou spre geam, acolo unde in fiecare seara luna o vegheaza.


(loading…)

0ee11-_lonely__by_witchlady750

 

Anunțuri

ai ceva de adaugat ?!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s