o fotografie destul de rara

o fotografie destul de rara

trei papi

Ciudat sau nu am gasit aceasta poza care spune foarte multe desi la prima vedere nu reprezinta nimic. Am gasit-o la un prieten pe facebook si recunosc ca mi-a atras atentia, pentru ca mai rar se poate vedea asa ceva, cei trei Papi care au fost pana acum la Vatican si anume: Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea si Papa Francisc.
Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Ioanses Paulus Secundus pe numele lui Karol Jozef Wojtyla, este primul Papa polonez si non-italian  de la Papa Adrian al VI-lea din 1523. Si-a inceput activitatea pe 16 octombrie 1978 si si-a incheiat misiunea pe pamant dar si ca Papa pe  2 aprilie 2005. Este cel mai longeviv pontificat dupa Papa Pius al IX-lea, care a ocupat scaunul intre anii 1846-1878.
Papa Benedict al XVI-lea, Papa Benedictus Sextus Decimus  sau Joseph Also Ratzinger este primul Papa german. Este cel mai batran dintre cei care au devenit papi, de la Clement al XII-lea din 1730. Activitatea a inceput-o pe 19 aprilie 2005 si a incheiat-o prin demisie pe 28 februarie 2013.
Ultimul dar nu cel din urma este Papa Francisc, pe numele lui Jorge Mario Bergoglio, este primul Papa care nu este european si este nascut la Buenos Aires. Si-a inceput activitatea acum de curand pe 13 martie. Mai multe date nu cunosc, dar cand voi afla mai multe va voi anunta.
Anunțuri

ai ceva de adaugat ?!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s