S-a mai stins o stea …

Născută în Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938, Etta James a începtut să-și „antreneze” vocea la cinci ani și în adolescență când a format grupul „The Creolettes”. După ce s-au renumit The Peaches, fetele au avut primul lor hit, piesa „Wallflower”, care a ajuns pe primul loc în clasamentul R&B din 1955. James a semnat un contract cu casa de discuri Chess Records din Chicago în 1960 și a avut hituri precum „If I Can’t Have You” și „My Dearest Darling”. Dar piesa „At Last” este cea care i-a asigurat locul în istoria muzicii. În 1999, cântăreața a fost primită în Rock and Roll Hall of Fame.
Din păcate, Etta James a avut o cădere în carieră atunci când a devenit dependentă de heroină, în ciuda internărilor la spitale psihiatrice și centre de dezintoxicare. În 1972, ea și soțul Artis Mills au fost arestați pentru posesie de heroină. Mills a preluat vina asupra lui și a stat 10 ani la închisoare.
În 2009, James a creat controverse când a declarat că Beyonce ar trebui bătută pentru că a cântat piesa „At Last” pentru președintele SUA Barack Obama, la balul de învestire al acestuia. Ulterior, ea a spus că a glumit, dar a fost geloasă pentru că n-a fost ea invitată.
Etta James, care a fost internată în spital în mai 2011 din cauza unei infecții periculoase a sângelui, fusese diagnosticată cu demență, leucemie și hepatită C. În noiembrie, ea a lanat ce urma să fie ultimul ei album.
Astfel, cântăreața Etta James s-a stins din viață la 73 de ani pe data de 20 Ianuarie 2012.

Rest in peace Etta James!

Reclame

ai ceva de adaugat ?!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s