Ce este muzica rock?!

Rock-ul este un gem muzical mai aparte. Nu iti trebuiesc multe sa il poti intelege, doar dorintasi rabdare sa cunosti mai bine acest gen muzical.
Despre rock se stie ca a aparut la mijlocului secolului al XX-lea si XXl-lea,prima oara aparand ca o imbinare a genurilor muzicii country si blues. Acesta isi are originile in muzica rock and roll aparuta in anii 1950, ulterior adaugandu-se elemente rythm si blues. Aceasta noua ramura a muzicii rock are si ea la randul ei are cateva subgenuri.
Rock and roll, sau rock’n’roll a fost cantat de muzicienii afro-americani, ulterior fiind adoptat si de cei de culoare alba, flok rock-ul ca a aparut in SUA, acesta este o imbinare intre folk-ul clasic si rock. Rock-ul psihedelic si progresiv acesta fiind o reactie fata de credinta si a societatilor comuniste occidentale ( SUA si Europa ). Hard rock si havy metal un rock mai agresiv decat cele enumerate pana acum, punk rock un stil mai deosebit fata de rock-ul obisnuit mai exact muzica punk de astazi, new wave o varianta mai elaborata a muzicii punk, alternativ rock care nu este deloc „frate” cu rock-ul si cu celelalte subgenuri.
Influenta muzicii rock cunoaste un moment semnificativ in anul vara lui 1969, cand cinci sute de mii de oameni iau parte la Festivalul de la Woodstock.
Instrumentele muzicale de baza pentru rock sunt chitarele electrice (varianta standard cu sase corzi si chitara bas) si bateria, insa in multe subgenuri se intalnesc si claviaturi (pian, orgă electronica, sintetizator) sau alte instrumente.
Imi spunea un prieten ca muzica rock nu se asculta ea se simte si avea dreptate nu poti sa asculti muzica ca pe o poveste, ea se simte.

Reclame

ai ceva de adaugat ?!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s