De ce ar trebui să iubim România?!

De ce ar trebui să iubim România?!

Ţară : România, Europa ( încă nu ne-am mutat în Africa )

Capitala : Bucureşti ( nu Budapesta, Belgrad şi lista poate continua )

Populaţia ţării : aproximativ 20 de milioane de locuitori ( marea majoritate au emigrat în ţările calde, unde cu sudoarea frunţii lor şi cu mai multă muncă ce-i drept câştiga mai bine ca cei care au rămas în ţară )

Probabil te întrebi de ce ar trebui să iubeşti ţara, patria mama şi aşa mai departe; simplu : ţara asta la cum arată, la cât de prăfuită este, la cât de înjurată este are şi frumuseţiile ei, care încă nu au fost luate înapoi de mama natură. Ar trebui să ne bucurăm că este a noastră, că avem o limbă oficială, o credinţă în proporţie de 90% creştin ortodoxă şi care chiar dăcă populaţia mai mult scadeîn loc să crească ne-a oferit atâta timp oameni care ne-au făcut cinste şi care ne-au făcut mândri că suntem români.

Să nu uitâm frumuseţiile mamei natură care ne încântă privirea pe Transfăgărăşan, în Delta Dunării unde mai poţi vedea paradisul păsărilor, care au rămas singurele fiinţe credincioase ţării noastre, unde în Bucuvina ( chiar dacă alţii ştiu să îşi conserve mai bine istoria ) ne-a lăsat frumuseţea locurilor, dar şi bisericilor din vremea domnitorilor de la 1400.

Chiar dacă suntem un popor care îşi uita mai repede valorile, faţă de ce a făcut acum câteva zile, ne place să auzim lucruri frumoase despre ţară, iar ca să ajutam la o viaţă mai lungă a frumuseţilor ei … mai greu. Pe noi ca popor nu ne poţi judeca prea rău pentru că nu toti semănăm, dar de cele mai multe ori ne asemănăm unii cu alţii. Chiar dacă avem locuri, istorie, floră şi faună, prioritari pentru statul român sunt banii chiar dacă asta înseamnă să distrugem şi puţinul care îl avem.

Ar trebui să mai iubim România pentru istoria ei, o istorie frumoasă care mulţi nu o au şi rămân captivaţi când începi şi povesteşti întâmplari vechi, dar frumoase. Ne plac datinele româneşti, mâncarea românească, muzica bunicilor noştrii, verile care sunt lungi şi pline de amintiri din curtea lor, ne plac jocurile româneşti, legende să găsim pentru fiecare lucru, şi ne este drag portul românesc. Suntem inventivi ne merge mintea repede şi facem din c***t bici ba chiar îl mai facem să şi pocnească, ne place fotbalul, ne place sportul ( chiar dacă nu il mai practicăm aşa de des ), ne plac femeile frumoase, ne place muzica ( tare sau încet, rock sau manele nu contează ), ne place să dansăm ( chiar daca unii din tre noi nu ne pricepem ) şi multe altele într-un cuvânt ăsta e românul nostru.

În schimb dacă pun pe „hârtia” asta lucruri pentru care nu ar trebui să iubim România până mâine sigur nu m-aş opri din scris, ei bine nu o fac, chiar deloc.

Îmi iubesc ţară, sunt mândră că sunt româncă, chiar dacă nu suntem frumos văzuţi de străini din diferite si multe motive.

 Tu de ce crezi că ar trebui să iubim România?

Anunțuri

ai ceva de adaugat ?!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s